Emma

Emma is nu 3,5 jaar. Door zuurstoftekort bij de geboorte heeft ze een motorische achterstand en te hoge spierspanning.

Wij komen met haar naar het I.E.-Zwembad Dolfijntje van toen ze een jaar was. De stap daar naartoe was heel groot. We hadden een foldertje waarin over liften werd gesproken, gehandicapten, MS-patienten, … en dat was toch niets voor zo’n klein meisje, dachten we. Op een dag gingen we toch eens een kijkje nemen en wat waren we verrast. Het leek daar wel leuk en interessant. Emma mocht diezelfde avond al komen. Ze ging in het water en wij mochten achter geblindeerd glas naar haar kijken. Het was ongelooflijk hoe fijn ze het vond. Er werd op een speelse manier aan haar spierspanning gewerkt en we zagen dat ze er deugd van had. Ze kwam helemaal ontspannen uit het water en dat straalde ze naar ons verder uit. Nu gaan we elke week een uurtje met haar ontspannen. Het is vertederend om te zien hoe gelukkig ze daar is en hoe ze daar soms letterlijk op handen wordt gedragen. Voor haar is het een uurtje in het water spelen, terwijl wij weten dat het een extra uurtje therapie is. Als ouder worden we in’t dolfijntje ook goed opgevangen. We krijgen tips en worden zelf gesteund als het emotioneel al eens te zwaar wordt. We zijn blij dat we die stap gezet hebben en we zouden het iedereen aanraden..

Mama en papa van Emma De Haes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...